Ny grafik av Jenny Olsson

Ett undersökande av färg, naturfenomen och poesi


Jenny Olsson är en konstnär som arbetar med tid, minnen och plats.
Det främsta uttryckssättet är genom grafiken som skapar möjlighet att bygga bilder med flera lager ovanpå varandra. Träden, skogen och vatten präglar hennes bildvärld och landskapet har en central plats. I skapandet av bilderna är rörelsen eller vandringen genom landskapet betydelsefull för att också synliggöra tiden och olika tidsperspektiv.

 

Ny grafik

Till Galleri Helle Knudsen har vi nu fått in 4 helt nya grafiska blad av Jenny Olsson. Bladen är trycka i små upplagor om 10 ex och har titlarna; Viljans Drömmerier, Sanguine och ljuset, Längtan till Sienna och Indigo. Samtliga verk kostar 4.800 kr styck och finns tillgängliga via gallerihelle.com

Jag hittar ofta min inspiration från naturen och landskap som jag har stött på och passerat och som fångat mitt intresse. Mina landskapsbilder är ett undersökande av färg, naturfenomen och poesi. De är tiden, minnen och närvaro, en plats för drömmar som jag ofta återkommer till.

 

Viljans drömmerier
Fotopolymergravyr, 10 ex
78x70 cm
4.800 kr

Sanguine och ljuset
Fotopolymergravyr, 10 ex
78x70 cm
4.800 kr

Längtan till Sienna
Fotopolymergravyr, handkolorerad, 10 ex,
78x70 cm
4.800 kr

Indigo
Fotopolymergravyr, 10 ex
78x70 cm
4.800 kr

 

Jenny Olsson är född 1973 och verksam i Stockholm. Hon är utbildad vid bland annat Kunsthøjskolen på Holbæk i Danmark, Grafikskolan i Stockholm och Crown Point Press i San Fransisco, USA.

Hennes verk har visats på separat- och samlingsutställningar vid ett stort antal gallerier, museer och konsthallar; Galleri Astley, Litografiska Museet, Galleri Helle Knudsen, Galleri Nordens Ljus, Grafiska Sällskapet och Grafiktriennalen i Uppsala.

Hon har även varit verksam som lärare i grafik på Kungliga Konsthögskolan och intendent för samlingarna på Grafikens Hus. Jenny har dessutom startat och driver grafikverkstaden Tellus Grafik där hon bedriver egen konstnärlig praktik och trycker blad åt andra konstnärer.

Av: Galleri Helle Knudsen