Nya serigrafier av Björn Wessman

Björn Wessman är född 1949 i Hässleholm i Skåne. Han bor och arbetar i Stockholm. Wessman är en av våra mest kända samtida landskapsmålare. 2019 fyllde han Waldemarsuddes våningar med utställningen En målares väg där han samlat naturskildringar från alla jordens hörn, i kontrast till en serie målningar från konstnärens trädgård på Vindö i Stockholms skärgård.

Björn Wessman i sin ateljé i Stockholms skärgård, våren 2022.

 

Landskapsmålare är ett epitet som fått följa med konstnären Björn Wessman från början av hans konstnärliga karriär. Landskapet och naturen har ständigt varit återkommande motiv i rikt varierande former. Det är ödsliga och obefolkade landskap.

Björns intresse för naturen startade tidigt i barndomen med lekar i vildvuxna skånska trädgårdar och skogar, samtidigt som ett systematiskt insamlande av växter till ett herbarium pågick. Att lyfta detaljer ur den organiska massan blev en lek som håller i sig än idag. Ibland är det med fokus på det mikroskopiska för att en annan gång utgå från det makrokosmiska perspektivet.

Björn Wessman finns representerad vid bl.a. Kungliga Slottet i Stockholm, Moderna Museet i Stockholm, Göteborgs Konstmuseum, Malmö Konstmuseum, Bildmuseet i Umeå och Norrköpings konstmuseum.

2 juli - 14 augusti 2022 visas hans utställning Öns Hjärta på Konsthallen i Hishult.

Nya serigrafier

Under våren har Galleri Helle Knudsen editerat två nya serigrafier med Björn Wessman. Bladen är tryckta av Catarina Landberg vid Atelier Landberg i Hägersten.

Upplaga: 150
Antal färger: 11
Papper: Arches 356 g
Mått: 50,5 x 50,5 cm


Björn Wessman, Blåsuga, 2022

Serigrafi, 150 ex, 50,5 x 50,5 cm
4 300 SEK


Björn Wessman, Rödmena, 2022

Serigrafi, 150 ex, 50,5 x 50,5 cm
4 300 SEK

 

Beställ verken direkt via hemsidan, via mail/telefon eller besök oss på Hantverkargatan 18-20 i Stockholm.