Enter Art Fair i Köpenhamn

29 augusti - 1 september 2024
Monter 47 • Enter Art Fair • Lokomotivværkstedet • Köpenhamn

 Mer information och biljetter: www.enterartfair.com

 Vi är glada att även i år delta i den internationella konstmässan Enter Art Fair där vi kommer att presentera en grupputställning med konstnärerna Simon Fensholm, Andrea Damp och Amanda Karlsson. Genom deras unika perspektiv utforskar utställningen de komplexa teman i den mänskliga upplevelsen och den ständiga känslan av isolering som ofta följer med den.

 

Andrea Damp

Andrea Damp, detalj av Pigeon Party, olja och akryl på duk, 30x24 cm

Andrea Damp (f. 1977, Rügen, Tyskland) presenterar målningar som överskrider tydlig och definitiv läsbarhet. Hennes verk, skapade genom en sofistikerad process av lager-på-lager och överlagringar, utforskar narrativa, associativa bildvärldar präglade av atmosfär och känslouttryck.

Amanda KarlssonAmanda Karlsson, Unmovable, olja på formsågat trä, 44 x 27 x 4 cm

I sin konstnärliga praktik använder Amanda Karlsson (f. 1989, Karlstad) oljefärg och arbetar med trä i både två- och tredimensionella former. Hon konstruerar scenografier och iscensätter händelser, vilka hon sedan dokumenterar och återskapar i installationer och målningar. Karlsson väver narrativ parallellt med våra egna, vilket väcker reflektion kring den mänskliga strävan efter förståelse och samspelet mellan sanning och fiktion.

Simon Fensholm
Simon Fensholm, detalj av En fugl er et høns (still life), blandteknik på duk, 100 x 80 cm

Simon Fensholm (f. 1985 i Fredericia, Danmark) intar en utforskande inställning till sina verk och omfamnar de slumpmässiga, spontana och ofullkomliga elementen både i motiv och processer. Han fångar den mänskliga upplevelsens skörhet när den navigerar genom komplexiteten i en okontrollerbar värld.

Tillbaka