Om Galleri Helle Knudsen


Galleristen Helle Knudsen har på olika vis drivit gallerier i Sverige i snart 40 år. 1999 öppnade Galleri Helle Knudsen som under åren funnits på Södermalm och Östermalm och i Enskede. Just nu finns galleriet endast digitalt, men den 26:e augusti öppnar vi i ny lokal på Hantverkargatan i Stockholm.

Vi visar samtidskonst och vårt fokus ligger på måleri, skulptur och originalgrafik i mindre upplagor. Vi arbetar med ett 60-tal konstnärer, både etablerade och debutanter och visar årligen 8-10 separatutställningar.

Till galleriet hör även Sveriges främsta konstklubb, Konstsällskapet Våga Se. Klubben är rikstäckande och drivs med syfte att stödja samtidskonsten och att skapa en möjlighet för alla att äga och uppleva konst.
>> Läs mer om Konstsällskapet Våga Se

Konsten i hemmet

Med många års erfarenhet vet vi hur viktig konsten är i hemmet. Det kan förändra ett helt rum och ger det där lilla extra. En av våra viktigaste uppgifter som gallerister är att hitta rätt konstverk till just dig! Känns det svårt att hitta rätt vill vi självklart hjälpa till. Kontakta oss så tar vi fram ett mindre urval utifrån dina önskemål.

Konsten på företaget

Ett positivt första intryck av ett företag är väldigt viktigt och konsten hjälper till att förstärka det. Utifrån era önskemål kan vi kan ta fram förslag på vad som kan passa på företagets väggar.

Konsten till föreningen

Boka en lunch- eller kvällsvisning med din konstförenings styrelse eller inköpsgrupp. Då kan ni i lugn och ro och under trevliga former ta del av vårt stora utbud av olika konstnärliga uttryck och tekniker. Självklart bjuder vi på något gott att äta och dricka.

Gör gärna er bokning i god tid så vi hittar ett datum som passar er bra.