Release: Nya grafiska blad av Carl Johan De Geer

Vi har glädjen att presentera två nya serigrafier av konstnären Carl Johan De Geer. Varmt välkommen till releasen, torsdagen 8 juni kl. 17.00 - 19.00. Konstnären närvarar under kvällen.

Galleri Helle Knudsen, Hantverkargatan 18-20, Stockholm
De grafiska bladen släpps även online 8/6 kl. 17.00

Sedan sin debut under tidigt 60-tal har Carl Johan De Geer varit en betydande person i det svenska kulturlivet. Nyskapande, provocerande och utmärkande mångkunnig har han verkat som bildkonstnär, formgivare, filmare, fotograf, scenograf och författare.

De Geer har haft ett stort antal utställningar i Sverige. Några av hans senaste större separatutställningar (Släkten och slavarna, Den stora missuppfattningen, Ledtrådar, VI hade fel) har visats på bl.a. Thielska Galleriet, Prins Eugens Waldemarsudde och Färgfabriken i Stockholm, Bildmuseet i Umeå, Dunkers Kulturhus i Helsingborg och Norrköpings konstmuseum.

De nya serigrafierna är tryckta av Catarina Landberg vid Atelier Landberg i Hägersten. Upplagor om 150 ex, 11 färger på Arches Aquarelle 356 grams papper. Motiven är kärleksfulla pastischer på äldre svenska mästerverk. Med tillägg: en tvetydig älg.

I samband med releasen presenterar De Geer även nya målningar.

 

Carl Johan De Geer

 

 

Tillbaka