Om galleriet

Galleristen Helle Knudsen har drivit galleri i Sverige sedan 1984. Galleri Helle Knudsen etablerades 1999 på Södermalmstorg och idag finns vi på Hantverkargatan 18–20 på Kungsholmen.

Galleriet drivs från 2024 av Helle Knudsen och Sara Röder. Varje år arrangerar vi 6–8 utställningar och deltar i svenska och internationella konstmässor. Vi arbetar med samtidskonst och samarbetar med ett 50-tal konstnärer, både etablerade och debutanter. Vi hjälper privatpersoner med konsten i hemmiljö, företag med att integrera konsten på arbetsplatsen, konstföreningar med inköp till konstlotterier samt regioner och kommuner med offentliga utsmyckningar.

Till galleriet hör även en av Sveriges största allmänna konstföreningar, Konstsällskapet Våga Se. Föreningen är rikstäckande och har som mål att göra konstlivet tillgängligt för alla, möjliggöra ägande av konst av hög kvalitet och samtidigt stödja samtidskonsten.

Vi är starkt engagerade i den unga svenska konstscenen och ger årligen ut minst två konststipendier samt visar stipendiat- och debututställningar i samarbete med föreningen. 

Vi som arbetar på galleriet är:
Helle Knudsen, Sara Röder

Konstsällskapet Våga Se
Edit Wallman