Market Art Fair: Lukas Cornix & Amanda Karlsson

17.5 - 19.5
Lukas Cornix & Amanda Karlsson
Market Art Fair, Spritmuseum
www.marketartfair.com

Everything Must Go är en duo-utställning med Lukas Cornix och Amanda Karlsson, två unga konstnärer med liknande teman och filosofier men distinkta konstnärliga uttryck och metoder. Titeln är mångbottnad på både ett konceptuell och kontextuell plan. Den antyder temporalitet och signalerar alltings slut, samtidigt som den behandlar funktionalitet och utmanar gränserna för mänskliga aspirationer.

Förenade i sin strävan efter sanning och ärlighet i konsten, söker Karlsson en objektiv sanning samtidigt som hon erkänner den inneboende subjektiviteten, medan Cornix strävar efter ärlighet i måleriets gester. Båda konstnärerna betonar behovet av att tro att det måste gå, och att uthållighet kommer att leda till en lösning.

I sin konstnärliga praktik använder Amanda Karlsson (f. 1989, Karlstad) oljefärg och arbetar med trä i både två- och tredimensionella former. Hon konstruerar scenografier och iscensätter händelser, vilka hon sedan dokumenterar och återskapar i installationer och målningar.

Lukas Cornix (f. 1993, Växjö) målar främst på papper. Det är gynnande då det passar hans praktik och process. Cornix arbetar väldigt snabbt och intuitivt. Men framför allt är det viktigt för hans undersökande av blandtekniker och de måleriska gesterna han söker.


Lukas CornixLukas Cornix, Memorandum, 2023
Olja på papper, 
119 x 94 cm


Amanda Karlsson

Amanda Karlsson, Deepseacreature, 2023
Olja på formsågat trä, 55 x 39 x 9 cm

Tillbaka