Tomas Gustavsson

RUNDTUR
- Nya målningar
1.4 - 29.4. 2023

Utställningen RUNDTUR är Tomas Gustavssons andra separatutställning på Galleri Helle Knudsen. Miljöerna i hans senaste målningar är hämtade från Härjedalen och platser kring Mälaren. Han använder ofta landskapet som en bakgrund till olika scener, där målningarna formas till berättelser kring minnen och glömska.

”När jag ser på mina senaste målningar märker jag att jag inte har utvecklats särskilt mycket sen sjuårsåldern. Jag hittade en ritbok från årskurs 1 och ser att jag rört mig i samma motivkrets sedan dess. Fartyg, berg, hus, skog och vatten, det som skiljer sig lite är att det alltid var blå himmel med en halv sol uppe i vänster hörn, numera är det mer lilarött och grått i himlen och det lyser mer genom det trasiga i sprickor och repor.” - Tomas Gustavsson

Tomas Gustavsson är född 1958 och bor och är verksam i Västerås. Han är utbildad vid Västerås Konstskola och Konstfack i Stockholm. 

Gustavsson har tidigare visat separatutställningar hos bl.a Galleri Magnus Karlsson i Västerås och Stockholm, Galleri Wallner i Malmö, Galleri KAZ i Västerås och Galleri Helle Knudsen i Stockholm.

>> Se alla verk av Tomas Gustavsson

 Tomas Gustavsson
Länstrafiken, olja på duk, 55 x 85 cm

Tomas Gustavsson
Aros Line, olja på duk, 55 x 85 cm

Tomas Gustavsson
Vårvinter, olja på duk, 80 x 55 cm
Tillbaka